Po Obfitości przyszedł czas na Całą obfitość: jeszcze szersze spojrzenie na nieprzebrane bogactwo warzyw, kasz i roślin strączkowych.
Silne kobiety rządzą światem.
Opanuj tradycyjną magię hoodoo/rootworku!
Wszyscy jesteśmy istotami duchowymi, które mogą korzystać z wiedzy i opieki przodków.
MEZCLA: po hiszpańsku mieszanina, połączenie, fuzja.
Najlepsze pomysły są w twojej spiżarni! Yotam i jego superekipa nauczą cię, jak wykorzystać zwykłe, proste składniki, które masz pod ręką.
Powietrze grzmiało zmieszanym krzykiem niepojętego mnóstwa ptaków latających w gęstych stadach w coraz zwiększającym się mroku, gdy ciężka masa powietrznego kamienia spadła na ziemię! Ludzie i zwierzęta wydały nagły, straszliwy, przeciągły i urwany jęk
Sven Hedin (1865-1952), geograf, jeden z najbardziej znanych i zasłużonych podróżników i odkrywców XIX i XX wieku.
,,Przy moim stole\" Nigelli Lawson zawiera zbiór 110 potraw, które ,,domowa bogini\" gotuje we własnym domu i podaje na stół.
,,Dobrze dobrana i zbilansowana dieta daje mi energię, podnosi pewność psychiczną i pozwala walczyć na najwyższym światowym poziomie\".
Droga do łóżka wiedzie przez żołądek.
Postaw na warzywa! Po \"Obfitości\" i \"Całej obfitości\" przyszła pora na \"Smak\" i odkrycie trzech kluczowych czynników (proces, połączenie, produkt), które sprawiają, że dania z warzyw są tak niesamowicie pyszne.
Ze Wschodu, książka Jana Narkiewicza Jodko, należy do ciekawych, jednak zapomnianych już nieco relacji podróżniczych.