Kategorie
Wyszukiwarka
Wydawnictwo
Ostatnio oglądane

Czekolada i kapuśniak

Dostępność:Wysyłka w 2-3 dni robocze
Wydawnictwo:Wysoki Zamek
Autor:Paweł Bravo
Kod kreskowy:9788396339744
Cena:31,00 zł
Ilość:
Opis

Od siedmiu lat Paweł Bravo częstuje czytelników "Tygodnika Powszechnego" felietonami o polityce, kulturze i sztuce. Pretekstem do ich pisania jest kuchnia - gotowanie, smakowanie, karmienie. Są te teksty dowodem na to, że przez żołądek do serca, ale też do mózgu. Książka Czekolada i kapuśniak. Felietony do czytania przy zagniataniu masy na ciasto albo karmelizowaniu cebuli jest esencją tych ponad 400 tekstów opublikowanych na łamach "Tygodnika". Zbiór otwiera wstęp Tessy Capponi-Borawskiej, którą z autorem łączy włoskie pochodzenie i miłość do polskiej kuchni. Osiemdziesiąt trzy felietony i nieco więcej przepisów na ulubione potrawy Pawła Bravo wybrała Paulina Bandura. Teksty zostały ułożone w rytmie pór roku, by pozostać wiernym ideom, które głosi autor - lokalności i sezonowości właśnie. Felietonowy kalendarz zaczyna się więc w styczniu, gdy w piwnicach zostały ostatnie korzenie buraków, przez nowalijki, majowe szparagi, letnie czereśnie i szprycery, jesienne kapuśniaki i ogórkowe, aż po zimowy comfort food. Smacznego! I miłej lektury!


Autor: Paweł Bravo
Rok wydania: 2022
Oprawa: broszurowa
Format: 205x145 mm
Liczba stron: 272
Cechy
Autor:
Paweł Bravo
Liczba stron:
272
Okładka:
broszurowa
Rok wydania:
2022
Format:
205x145 mm
Galeria
Zapytaj o szczegóły
Twoje pytanie:
weryfikator
Koszyk
Twój koszyk jest pusty
Newsletter
weryfikator
Porównywarka
Wybierz produkty do porównania
Przechowalnia
Brak produktów w przechowalni